Miljø- og allergivenlige produkter

Vores vandtætte produkter produceres med to forskellige teknologier:

  1. Hydrofil teknologi (molekylær)
  2. Hydrofobteknologi (Porøs)

1) Hydrofil Teknologi tilbyder ikke blot markedets tyndeste og mest åndbare membran, men også en teknologi der bygger på 100 % genanvendeligt polyether/ester, som ikke udgør nogen sundhedsrisiko overhovedet.
Det betyder også, at det er miljøvenligt, da det er 100 % nedbrydeligt. Derfor er membranen blevet tildelt Øko-Tex standard 100® certifikat.

Membranen er også blevet tildelt bluesign® certifikat, som er endnu en garanti til gavn for miljøet og dig. 
 
På henholdsvis inderside og yderside af membranen bruger vi enten Polyamid eller Polyester – og kun materialer, som har øko-tex certificering. På ydrematerialet påfører vi en C6 Eco® Bionic® behandling som er PFOA fri.
Det er ikke lovkrav i EU at benytte giftfri efterbehandling, men det er det for eksempel i Norge. Geoff Anderson tog de første skridt i 2009 og benytter i dag kun PFC-frie efterbehandlinger. 
 
Hydrofil/ECO teknologi finder du i vores dyreste jakker og bukser. Ekempel: Tsuba, Xanado og Wakasazhi.


2) Hydrofob Teknologi Er den mest almindelige teknologi. Teknologien bygger på at afvise vand i dråbeform, men tillade vand i dampform at passere (vandtæt og åndbar). Vores version afviger fra de fleste andre, ved at vi fusionerer den flydende membran med et ydermateriale for eksempel af genanvendeligt Polyester. De to bliver i fusionsprocessen til et og samme materiale. Det gør produktet ultra holdbart/stærkt i forhold til slid og mange års brug.
 
Denne teknologi indeholder for nogle af vores produkter genanvendelige materialer. I denne teknologi indgår PU, som i sig selv ikke er skadeligt, men processen med at fremstille PU kan have miljømæssige problemer. Det problem har vi minimeret ved kun, at anvende producenter, som har en transparent produktion og selvfølgelig anerkendte miljøcertificeringer.

På ydresiden påfører vi en C6 Eco® Bionic® behandling, som er fri for PFOA. Det er ikke lovkrav at benytte giftfri efterbehandling, men vi har siden 2009 benyttet giftfrie efterbehandlinger. Denne type af teknologi finder du for eksempel i vores WS4, Raptor jakker og Zoon bukser.


Uanset hvilket Geoff Anderson produkt du køber, vil:
  • langt størsteparten af fittings herunder lynlåse og knapper være Øko-tex certificeret og fri for giftige og kendte allergifremkaldende stoffer
  • metervare være Øko-tex certificeret i samme klarificering som babytøj (gælder ikke alle modeller)
  • vi bestræbe os på, at handle lokalt og bruger samarbejdspartnere fra Danmark eller Skandinavien. Selv i vores produktion har vi danske arbejdspladser, da vi blandt andet benytter danskejede produktioner i fjernøsten. I visse tilfælde producerer vi sågar indenfor EU, med danske og svenske stofleverandører
  • vi efter bedste evne sørge for, at samarbejdspartnere implementerer social ansvarlighed. Vi handler ikke med underleverandører og kender vores producenter indgående