Thomas Kjelgaard

Hvad er dit favoritfiskeri?
I Danmark er det magiske, og til tider barske, fiskeri efter de eventyrlige vestjyske laks mit absolutte favoritfiskeri. Desuden elsker jeg de smukke havørreder på kysten og i åen. Jeg holder samtidig meget af at rejse og fiske i udlandet.   

 

Hvilke Geoff Anderson-produkter har du testet?

Jeg har gennem årene haft mange forskellige Geoff Anderson produkter. Fælles for dem alle er, at de altid har levet op til mine forventninger. DozerLiner Jakke, Tsuba, Otara top og pants, Inxula overall, TecnicalMerino uldhandsker, fleece Hood og dri-release tubeShinogi Fleece, Wakasazhi jakke og Hoody. 

I hvilke fiskesituationer har beklædningen gjort en forskel?
For mig er det vigtigt, at min beklædning sidder tæt på kroppen samtidig med, at der er god bevægelsesfrihed. Der må ikke være noget, som min flueline kan hænge i, eller der kan genere min bevægelse under kastet. Tsuba og Wakasazhi lever i den grad op til de kriterier. De har et enkelt og funktionelt design, der er udviklet til fiskeri. Desuden holder de mig tør uanset vejrforhold uden at gå på kompromis med åndbarheden. Herved kan jeg koncentrere mig fuld ud om fiskeriet. Tsuba2´s magnetiske lukkesystem er en fed detalje, der bevirker, at lommerne kommer tæt indtil jakken under fiskeri. Desuden er jeg begejstret for det nyudviklede system til eksempelvis lineklipper og peang, der opbevarer værktøjet, så det ikke generer under kast og fiskeri. Samtidig er de let tilgængeligt, når de skal bruges.

 

Hvorfor valgte du Geoff Anderson?
Kvaliteten, pasformen, funktionaliteten, designet og
miljøvenligheden. Yderligere kan jeg rigtigt godt lide, at Geoff Anderson er dansk.

 

Hvad er dit favoritprodukt fra Geoff Anderson? Og hvorfor?
Jeg ser min fiskebeklædning som en helhed, der skal passe sammen. Lige fra undertøj, mellemlag og jakke. Derfor kan det også være svært at pege på et favoritprodukt. Wakasazhi-jakken var i mange år min favorit, fordi den aldrig har svigtet mig. Hverken i det ekstreme vejrskifte på det grønlandske fjeld, i den hårde vind på de danske kyststrækninger eller i den vilde natur langs de jyske vandløb. Det samme kan jeg sige om Tsuba, som jeg bruger på kysten. Jeg har altid mine TecnicalMerino uldhandsker og dri-release tube med på fisketur. Dem kan jeg simpelthen ikke undvære. I øvrigt bruger jeg Dozerliner til en række formål: Som fiskejakke, når vejret tillader det. Under en skal-jakke, når det virkeligt er koldt og som fritidsjakke året rundt. Den er faktisk altid med mig.

Jeg bliver simpelthen nød til også at nævne Leaf Hoody. Den bruger jeg som yderste beklædning i de varme måneder, da den er yderst behagelig at fiske i. Den sidder perfekt og har en fantastisk bevægelsesfrihed. Yderligere er den helt lydløs og nuancerne gør, at jeg falder i med omgivelserne, når jeg bevæger langs de jyske vandløb.     

Hvilke egenskaber skal dit fiskebeklædningen have?
Min fiskebeklædning skal kunne holde til alt slags vejr. Den skal være vandtæt, slidstærk og have en god åndbarhed. Komfort, pasform og bevægelsesfrihed skal være i højsædet. Med andre ord, så skal beklædningen sørge for, at jeg kan koncentrere mig 100 % om fiskeriet.


Bonusinfo om Thomas Kjelgaard

Freelance journalist i bladet Sportsfiskeren
 Instruktør i Danmarks Sportsfiskerforbund
 Ambassadør hos det danske fluegrejsfirma Salmologic
 Fluefisker og fluebinder
 Underviser og guider i fluekast og fisketeknik mm.
 Bor i Vestjylland
 Fisker meget i Varde Å og Skjern Å, samt de jyske fjorde og kyster

Følg med i Thomas Kjelgaards lystfiskerliv

Facebook
I
nstagram

Daisycon Affiliate Marketing