Kanariske fiskeeventyr

Oprettet d.

Kanariske fiskeeventyr

De Kanariske Øer er en spansk øgruppe bestående af 7 større øer. Øgruppen ligger et par hundrede kilometer fra Afrikas kyst lige ud for Sahara. I januar 2023 besøgte jeg den kanariske ø Gran Canaria. Gran Canaria er en klippeø, og kysten rundt om øen består hovedsageligt af klipper, dog findes der også en del sandstrande, hvor der kan bades. Jeg havde dog ikke tænkt mig at bruge ferien på at bade. Rejsestangen var pakket i kufferten, for jeg havde ikke andre planer end at fiske på denne ferie. Gran Canaria har jeg besøgt før, og det er blevet til en del forskellige fiskearter på øen. Denne tur kom på mange måder til at minde om mine forrige ture til Gran Canaria, men der kom da lidt nye spændende arter på CV’et.

 

Ferskvandsfiskeri på Gran Canaria
Rundt omkring på Gran Canaria findes der en del ferskvandssøer. Søerne er opdæmmede, og bruges som vandreservoirer. I en del af de ferske søer er der fisk, men det er ikke alle steder, at fiskeri er tilladt. I søerne findes der flere steder karpe, bass, solaborre og forskellige andre eksotiske fisk som tilapia og moskitofisk. Jeg har før fanget en enkelt karpe og adskillige bass på Gran Canaria, og på denne tur fik jeg en del bass og nogle moskitofisk. Largemouth bass er en populær sportsfisk, og er nok især kendt fra USA. Dog findes den også flere steder i Europa. Bass er ret grådige, og jeg har fanget dem på en række forskellige jigs, poppers og sågar hvidt brød!

En af Gran Canaria's bass søer. Bass på jig.

 

Turbåd på Gran Canaria
For omkring 600 kr. kan man komme på en dagstur med en af de turbåde, som tager turister med på fisketure ved Gran Canaria. Typisk er der 8-10 gæster med på båden samt to guides. Der er mulighed for at fiske på flere forskellige måder fra turbådene, alt efter hvad man er til. Med kraftige stænger og store hjul kan der fanges rokker, med lidt lettere grej og almindelige bundforfang kan der medefiskes efter lidt mindre fisk, og med flådfiskede agnfisk står de velfightende bonitoer og barracudaer for skud.
På denne tur blev der både fanget bonito, barracuda, rokke og jeg fik en del minder arter bl.a. tobåndet havrude, rød blankesten, bastardgryntefisk og bredøjet hvarre.

En bonito fanget på flådfisket agnfisk. Tobåndet havrude.
Bredøjet hvarre. En rokke kommer til overfladen efter en lang fight.

 

Medefiskeri i havnen
Med små kroge og lidt agn i form af reje, blæksprutte eller fisk er der altid garanti for fangst, hvis man kan komme til at fiske i en havn, ved en mole eller måske fra klipperne ved kysten. To meget almindelige fiskearter i havnene på Gran Canaria er regnbuegylten og øglefisken, men der findes et væld af andre arter. På denne tur lykkedes det mig at mede to nye fiskearter nemlig en ”macaronesian sharpnose-puffer” som ikke har et dansk navn samt en rødlæbet slimfisk.

Macaronesian sharpnose-puffer. En stor øglefisk på omkring 40 cm.
Rødlæbet slimfisk. En typisk kyststrækning med klipper og lidt strand.

 

Af Kasper Strube

 

Læs mere i artiklen her på FiskeFoto.dk


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar