Sådan vedligeholder du produkterne

 

VANDTÆTTE PRODUKTER

Vi ved, at Geoff Anderson er slidstærke produkter, der kan holde længe, og som med garanti er vandtætte.

Vi ved dog også, at snavs, salt og almindelige vaskemidler over tid vil påvirke tøjets vandafvisende behandling. Når det sker, reduceres tekstilets åndbarhed og ydeevne – og så kan det føles vådt og tungt. Derfor er det vigtigt, at tøjet vedligeholdes korrekt for at opretholde den vandafvisende effekt.

Korrekt vedligehold sikrer derfor dels en minimal optagelse af vand og at jakkens membran fungerer optimalt i dens levetid.

1. Skyl jakken med ferskvand.

1.1 Hvis jakken har brune, hvide “aflejringer/pletter” og/eller lugter, er det tegn på, at den trænger til at blive maskinvasket.

1.2 Ved maskinvask anbefaler vi:
► Vask jakken på uld-program. Max 30° C
► Brug kun milde, ikke kompakte sæbeprodukter
► Vask jakken med vrangen ud
► Luk alle lynlåse og velcrodele
► Brug vaskepose

2. Hæng jakken et sted, hvor den kan tørre hurtigt og effektivt.

3. Imprægner med et vandafvisende produkt.

3.1
Imprægneringen foretages, efter at jakken er skyllet eller vasket. Produktet sprøjtes på jakken, mens den stadig er fugtig. Vi anbefaler Grangers Performance Repel

Hypigheden afhænger af, hvor meget regnvejr eller vask jakken har været udsat for. Som hovedregel imprægneres der efter hver vask og efter 3-5 ture i kraftig og/eller langvarig regn.

“Wash-in-produkter” indeholder et opløsningsmiddel, som over tid kan opløse vores membran. Yderliger giver det ingen mening at imprægnere gennem vask, da det ikke kun giver en vandafvisende effekt på jakkens yderside, men også på jakkens for, og her vil det forhindre materialets svedtransporterende effekt.

Opbevaring af jakken i fugtige omgivelser vil resultere i råd og forkorte levetiden drastisk. Tegn på råd er sorte pletter og en karakteristisk lugt af “fugtig kælder”. Hvis du oplever, at du bliver decideret våd på kroppen, vil genimprægnering ikke løse problemet. I dette tilfælde er jakken med stor sandsynlighed defekt. Ovenstående råd gælder også Geoff Andersons vandtætte bukser.

 

 

ULDPRODUKTER

1. Vask kun, hvis det virkelig er nødvendigt

 

1.1 Otara™ er fra naturen antibakteriel. I praksis betyder det, at undertøjet ikke tager lugt, som vi kender det fra kunststoffer og bomuld.

 

1.2 Typisk vil en god gang frisk luft fjerne al lugt efter ganske kort tid.

 

1.3 Hvis vask er nødvendigt, anbefaler vi at skylle trøjen i almindelig vand og hænge den et sted, hvor den kan blive luftet godt igenenm.

 

1.4 Hvis maskinvask er nødvendigt:

  • Vask på uld/silke-program. Max 30° C
  • Brug kun milde, ikke kompakte sæbeprodukter
  • Lanolinholdig sæbe er at foretrække
  • Vask altid otara™ alene 
  • Brug vaskepose uden lynlås

 

2. Forventningsafstemning

  • Vævet af verdens fineste uldfibre
  • Ikke tilsat nogen former for kemi eller “fortyndet” med polyester
  • 100 % ren merino

 

Det betyder, at styrken ikke er, som du kender den fra syntetiske materialer. Otara™ 150 er, som du kan mærke, tyndt og med en del elasticitet. Den fine vævning og lave materialevægt gør produktet velegnet til alle former for aktivitet.

 

Det siger næsten sig selv, at tyndt og blødt ikke også kan være super slidstærkt. Derfor skal man passe pas på ikke at overstrække eller rive overdrevent i materialet. Uldundertøj er et foretrukkent måltid for møl, så vær opmærksom.

 

Er du bevist om, at Otara™ 150 ikke er en “bulldozer” men snare en Ferrari, så vil du have glæde af produktet meget længere.