Sådan vedligeholder du produkterne

 

 

VANDTÆTTE PRODUKTER 

Vi ved, at Geoff Anderson er slidstærke produkter, der kan holde længe, og som med garanti er vandtætte.
 
Vi ved dog også, at snavs, salt og almindelige vaskemidler over tid vil påvirke tøjets vandafvisende behandling. Når det sker, reduceres tekstilets åndbarhed og ydeevne – og så kan det føles vådt og tungt. Derfor er det vigtigt, at tøjet vedligeholdes korrekt for at opretholde den vandafvisende effekt.

Korrekt vedligehold sikrer derfor dels en minimal optagelse af vand og at jakkens membran fungerer optimalt i dens levetid.

1. Skyl jakken med ferskvand.

1.1 Hvis jakken har brune, hvide “aflejringer/pletter” og/eller lugter, er det tegn på, at den trænger til at blive maskinvasket.

1.2 Ved maskinvask anbefaler vi:
► Vask jakken på uld-program. Max 30° C
► Brug kun milde, ikke kompakte sæbeprodukter - eller Grangers Performance Wash
► Vask jakken med vrangen ud
► Luk alle lynlåse og velcrodele
► Brug vaskepose

2. Hæng jakken et sted, hvor den kan tørre hurtigt og effektivt.

3. Imprægner med et vandafvisende produkt.

3.1
Imprægneringen foretages, efter at jakken er skyllet eller vasket. Produktet sprøjtes på jakken, mens den stadig er fugtig. Vi anbefaler Grangers Performance Repel

Hypigheden afhænger af, hvor meget regnvejr eller vask jakken har været udsat for. Som hovedregel imprægneres der efter hver vask og efter 3-5 ture i kraftig og/eller langvarig regn.

“Wash-in-produkter” indeholder et opløsningsmiddel, som over tid kan opløse vores membran. Yderliger giver det ingen mening at imprægnere gennem vask, da det ikke kun giver en vandafvisende effekt på jakkens yderside, men også på jakkens for, og her vil det forhindre materialets svedtransporterende effekt.

Opbevaring af jakken i fugtige omgivelser vil resultere i råd og forkorte levetiden drastisk. Tegn på råd er sorte pletter og en karakteristisk lugt af “fugtig kælder”. Hvis du oplever, at du bliver decideret våd på kroppen, vil genimprægnering ikke løse problemet. I dette tilfælde er jakken med stor sandsynlighed defekt. Ovenstående råd gælder også Geoff Andersons vandtætte bukser.


 

ULDPRODUKTER

1. Vask kun, hvis det virkelig er nødvendigt

 

1.1 Vores uldprodukter er fra naturens side antibakteriel. I praksis betyder det, at de ikke tager lugt, som vi kender det fra kunststoffer og bomuld.

 

1.2 Typisk vil en god gang frisk luft fjerne al lugt efter ganske kort tid.

 

1.3 Hvis vask er nødvendigt, anbefaler vi at skylle i almindelig vand og hænge det et sted, hvor det kan blive luftet godt igenenm.

 

1.4 Hvis maskinvask er nødvendigt:

  • Vask på uld/silke-program. Max 30° C
  • Brug kun milde, ikke kompakte sæbeprodukter - eller Grangers Performance Wash
  • Lanolinholdig sæbe er at foretrække
  • Vask altid produkterne alene 
  • Brug vaskepose uden lynlås