NB: Lageret holder lukket frem til 21. juli // NB: The warehouse will be closed until 21 July

Om Geoff Anderson

​Geoff Anderson er en lille, energisk, dansk virksomhed med rødder i sportsfiskeri.​ De første produkter så dagens lys i 1998.

 

Geoff Anderson sætter en stor ære i, at beklædningen produceres på bæredygtig vis og med respekt for brugeren. Med bæredygtig mener vi i særdelshed: Lang produkt-levetid. Vores valg af materialer, design og produktionsmetoder sigter altid efter bæredygtighed på den lange bane.

 

Vi arbejder så vidt det er muligt kun med giftfri, Øko-tex certificerede/testede produkter. Mange af disse er enten købt genanvendt, eller også kan de genanvendes. Faktisk kan vi som en af få prale af at have en både genanvendelig og nedbrydelig membran-teknologi. Alle vores produkter er fri for skadelige, frie partikler. 


De fleste af vores underleverandører samt producenter er underlagt en administerende enhed, som holder øje med, at hele forsyningskæden arbejder ansvarligt. Vi forbinder vores leverandører og fabrikanter i et netværk for at fremme et sundt, åbent og ikke mindst ansvarligt slutresultat.

 

Udviklingsarbejdet foregår i Europa, så det er helt naturligt, at vores leverandørnetværk er skandinavisk. Det sikrer kvalitet og ordnede produktionsforhold. Det betyder i praksis, at stort set alt fra den vandtætte tape til lynlåse og de mindste knapper er kvalitetskontrolleret og styret fra Europa. Flere af vores fabrikanter er oven i købet europæisk ejet i et enkelt tilfælde endda dansk.

 

I dagligdagen forsøger vi at nedbringe emballagemængden og pakkernes størrelse, ligesom der primært genanvendes kasser til forsendelse.

 

Endelig har vi fokus på, at eventuelle reklamationer ikke bare skal ombyttes, men når det giver mening repareres lokalt.

 

Og måske vigtigst af alt, så gør vi vores allerbedste for at fremstille slidstærke produkter, som forbrugerne kan have glæde af i rigtig mange år. Mange af vores produkter har en meget lang levetid og er en skarp kontrast til andre dele af tekstilindustrien – og køb-og-smid-væk-samfundet generelt.

 

 

SAMMEN KAN VI GØRE DET BEDRE

Vi vil gerne starte med at sende en kæmpe tak til alle jer Geoff-brugere. Uden jer havde vi ingen forretning, men vi havde heller ikke muligheden for at arbejde med bæredygtighed på den måde, vi gør.


Gennem årene har vi modtaget en masse brugbar feedback fra jer - feedback, som har givet os et værdifuldt grundlag for konstant at forbedre tøjet, så det får et langt liv hjemme hos jer. TAK – og bliv endelig ved med det!


Hver dag gør vi os umage med at lave vores produkter så holdbare som muligt. Det er bæredygtighed for os. For skal tøjet udskiftes oftere, så udgør det sit eget – og i vores øjne største – miljøproblem. Hver udskiftning har miljøomkostninger i energi, vand, affald og drivhusgasser.


Men du har også et ansvar.

At arbejde med ansvarlighed i tøjindustrien kan nemlig ikke lade sig gøre uden gode forbrugere. Du spiller en vigtig rolle i arbejdet med at mindske miljøaftrykket mest muligt. Ved at passe godt på dine Geoff-produkter gennem korrekt vedligeholdelse, fornuftige køb og ved at sende tøj til reparation fremfor at købe nyt, kan vi i fællesskab mindske vores forbrug af jordens dyrebare ressourcer, og leve et mere miljørigtigt fiskeliv.


Til sidst vil jeg byde dig hjertelig velkommen til vores nye "miljømagasin" og ønske dig rigtig god fornøjelse med læsningen – her kan du finde svar på, hvordan vi arbejder med miljøforbedrende tiltag i hverdagen.
 

De bedste fiskehilsner
Jakob Sørensen

 

GEOFF ANDERSONS ANSVARLIGHEDSREJSE

Altid på jagt efter at gøre det bedre.
Tekstiler kan aldrig være bæredygtige. Hver gang vi producerer et stykke tøj, sætter vi et aftryk. Det ved vi. Men vi arbejder for at lave tøj mere ansvarligt.
Siden vi i 1998 begyndte at klæde lystfiskere på med vandtæt, åndbar, varm og holdbar beklædning af højeste kvalitet, har vores ypperste mission været at mindske vores aftryk.
Sund fornuft er udgangspunktet i alle vores modeller. Fra de første tegnede streger til det færdige stykke tøj, har vi fokus på ansvarlighed overfor vores miljø og klima samt alle de mennesker, der tager del i tøjets livscyklus.


GEOFF ANDERSON ER IKKE ET MODEBRAND – VI ER ET FUNCTION BRAND
Vi designer tøj med funktionen i tankerne. Alt vores tøj har en særlig funktion - en x-factor, der giver dig det bedste udgangspunkt for at koncentrere dig om det vigtigste: At nyde en god fisketur, mens vores tøj gør alt arbejdet for at holde dig varm, tør og komfortabel.

 

LANG LEVETID ER VORES DESIGNPRINCIP NR. 1
Vi designer vores tøj, så det kan holde. For os er det mest ansvarlige valg at fremstille tøj, der kan have den længst mulige levetid hjemme hos vores kunder.
Det betyder, at vores sortiment bygger på simple og tidsløse designs, hvor kvalitetsmaterialer, høj faglighed og konstante forbedringer er prioriteret.

 

OLD IS GOLD (OG GRØNNERE)
For os er det afgørende at give vores kunder det bedste udgangspunkt for at have glæde af deres fisketøj i mange år. Hvis de kan undgå at købe et nyt stykke tøj, fordi det gamle stadig præsterer, så har vi sparet produktionen af nye produkter. Det ser vi som en stor succes, og det er grundlaget for vores forretning.


DESIGNFASEN

Ansvarligheden bag vores modeller baserer sig på at inkorporere tøjets formål i designfasen.
Med lystfiskere som vores primære kundegruppe tager vi udgangspunkt i, at vores tøj skal kunne modstå alt vind og vejr, snavs, salt og stor slitage.
Til at imødekomme lystfiskermiljøets store belastning på tøjet arbejder vi med tre sammenhængende grundstammer i vores designproces:

  • EGENSKABER
  • KVALITET
  • HOLDBARHED

Ved at tage udgangspunkt i, hvilke egenskaber tøjet skal have, vælge den højeste kvalitet, som dermed giver tøjet høj holdbarhed, bidrager de tre grundstammer hånd i hånd til, at vi mindsker forbruget mest muligt. Vi fjerner nemlig behovet for at købe nyt. Jo mindre forbruget er, jo mindre aftryk.

KLOGE MATERIALEVALG

Vores vigtigste opgave er at holde lystfiskerne tørre og varme på fisketuren – med tøj, som de kan bruge i mange år. Det er ansvarlighed for os, og det går vi aldrig på kompromis med.
Vi arbejder ihærdigt på at finde balancen mellem tøjets funktionalitet, holdbarhed og miljøpåvirkning. Derfor håndplukker vi alle materialer, så vi ved, at de hver især har den bedst tænkelige kvalitet.

 

SLIDSTÆRKE OG EFFEKTIVE MATERIALER
Vores tøj skal have de rette egenskaber og lang levetid. Hen ad vejen oplever vi det som udfordrende at finde 100% miljøvenlige materialer, der kan gøre netop det. Især til vores jakker og bukser, som skal tage den hårdeste tørn mod vind og vejr. Da vi mener, at vi i sidste ende får det mest ansvarlige produkt, ved at sikrer tøjets lange levetid, prioriterer vi derfor oftest at vælge slidstærke og effektive materialer frem for de på papiret mest ”grønne” valg. I fremtiden ønsker vi at arbejde med flere genanvendelige og genanvendte materialer. Dog aldrig ved at gå på kompromis med tøjets levetid eller funktionalitet.

 

NEJ TAK TIL SKADELIGE KEMIKALIER – HVIS VI KAN UNDGÅ DEM
En stor del af vores materialer er uden sundheds- og miljøskadelige kemikalier. Vi arbejder primært med Øko-tex certificeret materiale i alt fra vores lynlåse til metervare og elastikker og andre små løsdele. Foruden de åbenlyse gevinster for vores kunder og modernatur, sikrer vi gennem giftfrie materialer også sunde arbejdsmiljøer blandt vores producenter og medarbejdere.
Ved at tage udgangspunkt i, hvilke egenskaber tøjet skal have, vælge den højeste kvalitet, som dermed giver tøjet høj holdbarhed, bidrager de tre grundstammer hånd i hånd til, at vi mindsker forbruget mest muligt blandt vores kunder. Vi fjerner nemlig behovet for at købe nyt. Jo mindre forbruget er, jo mindre aftryk.


VEJEN MOD EN MERE ANSVARLIG OVERFLADEBEHANDLING

OVERFLADEBEHANDLING UDEN PFOA
Alle, der producerer regntøj af høj kvalitet, er afhængige af en overfladebehand ling af vandtætte ydrestoffer. Selvom vores jakker og bukser i udgangspunktet er 100% vandtætte, er det nødvendigt at forhindre, eller som et minimum minimere overflademætning. En gennemblødt overflade skaber et fugtigt mikroklima under jakken, også selvom regnen ikke trænger igennem membranen.
Det er en industri-standard indenfor vores segment at benytte en langkædet fluorcarbon-baseret behandling (PFOA). Denne behandling er yderst effektiv. Desværre kommer effektiviteten med en alt for høj pris for mennesker og miljø. En pris vi hos Geoff Anderson ikke kan forene os med. Vi benytter derfor ikke denne type behandlinger.

 

GRUNDIGT ARBEJDE HEN MOD EN BEDRE LØSNING
Igennem de sidste ti år har vi minutiøst studeret markedet for alternativer med sammenlignelig ydeevne. Ved omhyggeligt at undersøge og teste de tilgængelige fluorcarbonfrie alternativer opnåede vi flere kollektioner med fluorfrie overflader.
Vi lykkedes i nogen grad med at forbedre overfladespændingen, og fik eksempelvis regndråber til at prelle af og sprede sig fremfor at mætte stoffet.

 

FORKORTET LEVETID HAR STORE MILJØKONSEKVENSER
Sagen er blot den, at disse overflader er lette at ”forurene” med snavs. Når overfladen bliver ”forurenet”, mister den hurtigt sin effekt. En reduceret effekt vil uvilkårligt reducere produktets effektive levetid. Kort levetid på vores produkter er særligt bekymrende. Hvis vores tøj skal udskiftes oftere, udgør det sit eget, og i vores øjne, det største miljøproblem. Hver udskiftning har miljøomkostninger i energi, vand, affald og drivhusgasser. Så at kompromitere levetid er faktisk det værste, vi kan gøre.
Desværre virker de 100% fluorfrie produkter ikke godt nok til vores kundesegment.
Vores fluorfri kollektioner viste sig at have en stærkt reduceret levetid, og vores brugergruppe forholdte sig skeptiske overfor, at deres jakke- og bukseoverflader hurtigt blev gennemblødte.

 

VI ER IKKE PERFEKTE, MEN VI ARBEJDER PÅ DET
Vores midlertidige løsning er ikke perfekt, men den nedbrydes hurtigere, og har over tid mindre potentiel toksicitet overfor mennesker og dyreliv. Vi fortsætter aktivt med at undersøge og teste alternativer, der vil give samme høje ydeevne med mindre miljøpåvirkning.
Vi er i konstant udvikling med hele vores forsyningskæde. Miljøaftrykket har vores fulde opmærksomhed i alt, vi gør. Hver eneste dag forsøger vi at forene forretning og ansvarlighed på den mest optimale måde.

MATERIALER OG TEKNOLOGIER

ROBUST MEMBRAN-TEKNOLOGI
En stor andel af vores vandtætte jakker og bukser består af den mest holdbare teknologi på markedet. Vores membran (coatning) er fusioneret med et yderklæde, der tillader kondens at slippe gennem membranen, men blokerer samtidig for vand og regn udefra - den perfekte funktion for lystfiskeren. Vores membran består af blandt andet polyurethan og polyester, som er påført på bagsiden af en stærk polyamid-vævning.
Membranen er yderst robust gennem hele sin levetid, og giver derfor vores vand tætte jakker og bukser et langt og godt liv.

 

GENANVENDELIGT POLARTEC®
Vores fleece- og mellemlagsprodukter er primært fremstillet af tekstilvarer fra Polartec®, som er blandt de førende inden for bæredygtige tekstilløsninger, og genanvendelsesteknologier. Med vores mellemlagsprodukter har vi en unik mulig hed for at vælge det grønneste valg, da de ikke skal modstå den samme slitage som det yderste lag. Materialerne fra Polartec® giver et mere bæredygtigt produkt, og vi opnår stadig et stykke tøj med god holdbarhed. Vi oplever, at vores mellem- og fleeceprodukter har et langt liv ved at bruge Polartec®.

 

POLYURETHAN
Polyurethan indgår i membranen på vores vandtætte produkter. Polyurethan er et yderst slidstærkt, vandtæt og holdbart materiale, som gør vores jakker og bukser funktionsdygtige og sikrer en lang levetid.
Fremstillingen af polyurethan kan dog have miljømæssige konsekvenser. Vi forsøger at kompenserer for det aftryk produktionen af polyurethan sætter, ved udelukkende at anvende ansvarlige producenter med transparent og miljøvenlig produktioner.

 

GENANVENDT OG ”JOMFRU” POLYESTER
I de fleste af vores fleece-produkter, samt skjorter bruger vi genanvendt polyester.
Polyester er et letvægtsmateriale, der gør det oplagt til udendørsbrug og bibehol der sin kvalitet mange år frem. Store dele af vores polyester er genanvendt. Ved at begrænse vores brug af ”jomfru” polyester sparer vi på råolien, energiforbruget CO2 udslippet, samt affaldsgeneringen, som ellers er resultatet af polyesterfremstillingen.

 

GENANVENDT OG ”JOMFRU” POLYAMID
Polyamid er det mest slidstærke stykke materiale vi anvender i vores tøj. Vi bruger det i de produkter, der er udsat for ekstra slitage, og derfor ser du især polyamid anvendt i alle vores vandtætte og varme jakker samt bukser. Ved at bruge polyamid opnår vores produkter alle de ønskede funktioner, samtidig med, at de får en lang levetid. Derfor består 99% af vores ydre beklædning af polyamid.
Der er flere miljømæssige risici ved at anvende polyamid. Fremstillingen heraf kræver en stor mængde energi og afgiver dermed et stort CO2 aftryk, da materialet er baseret på råolie. Derudover er der ikke altid gode muligheder for at genanvende polyamid. I det omfang det er muligt, forsøger vi altid at bruge genanvendt polyamid fremfor jomfru polyamid. Til trods for, at vi nogengange skal bruge jomfru polyamid, ser vi det stadig, som det mest ansvarlige valg, da vi oplever, at vores jakker og bukser har markant højere levetid end ved andre ”grønnere” materialer.

 

100% NATURLIG BOMULD
Vi arbejder med bomuld fra økologiske bomuldsproduktioner. Bomuld produceret i konventionelle landbrug indeholder store mængder skadelige kemikalier. Det vil vi for alt i verden gerne undgå. Bomulden findes i vores Ezmar skjorter, hvor det er børstet to gange og grundigt vasket, for hhv. at gøre skjorten blød og undgå krympning.
Vi kan dog ikke komme udenom, at der er et stort vandforbrug forbundet med produktionen af bomuld. Derfor vil vi i fremtiden gøre en indsats for, at arbejde mere med genanvendelig bomuld, for at mindske vores bidrag til det store vandforbrug.NATURLIGT OG ANSVARLIGT MERINOULD
I vores serier af mellemlag, undertøj, sokker og huer anvender vi naturligt merinould. Det giver den blødeste og bedste kvalitet, og føles derfor både godt mod huden samt holder længe. Faktisk er vi overrasket over, hvor slidstærkt merinoulden er. Efter flere af de hårdeste tests føles merinoulden stadig blød og luksuriøs.
Merinoulden anvender vi oftest med enten genanvendeligt Polartec fleece på ydersiden, eller opblandet med polyester. Vores erfaring fortæller, at ved at blande en smule polyester med merinould forlænges tøjest levetid markant. Vi benytter os derfor af det bedste fra begge fibre. Det bløde og luksuriøse sammen med det styrken fra det syntetiske.

 

100 % NATURLIGE KLYNGEDUN
Vores Usque dunparka, verdens første dunparka baseret på en biologisk nedbrydelig, vand- og vindtæt og åndbar teknologi, består af 95% klynge-gåsedun. Klyngedunen udgør noget af det fineste dun på markedet, og jo større mængden er, jo mere fyldig bliver produktet. Derfor sikre det store indhold af klynge-gåsedun, at dunparkaen er en fyldig og varm jakke. Udover dunens høje kvalitet og gode funktioner, er den tilmed øko-tex certificeret og garanteret non live plucking.

 

ANSVARLIG FORBRUGSFASE

Forbrugsfasen står for en stor del af tøjets miljømæssige aftryk. Når det kommer til stykket er det nemlig forbrugeren, der har førertrøjen på i forhold til valg og brug af tøj. For at mindske det aftryk, der sættes i forbrugsfasen, har vi fokus på at gøre det så nemt som muligt for vores kunder at opnå et ansvarligt tøjforbrug ved at:

 

  1. indtænke intelligente designmuligheder ind i vores produktudvikling,
  2. uddanne vores forhandlere grundigt i vores produkter,
  3. give vores kunder fyldestgørende information om korrekt vedligeholdelse,
  4. og tilskynde reparation fremfor ombytning af vores tøj, så vidt reparation er muligt.


INTELLIGENTE DESIGNMULIGHEDER

VI ARBEJDER KONTINUERLIGTMED FORBEDRINGER
Som et function brand ser vi altid størst værdi i, at vores tøj er den bedste version af sig selv - og ikke i at udkomme med nye produkter hver sæson. Det betyder, at vi arbejder med at øge tøjets holdbarhed og funktionsevne på vores nuværende produkter.
Senest har vi lavet sytekniske forbedringer af vores Termal3-serie, så færre oplever problemer med optrævlede syninger.

 

FOR OS ER PRODUKTEKSPERTISENØGLEN
Når vi ikke udvikler nye produkter er det fordi vi forbedrer dem vi allerede har. Vores primære produkter er stort set identiske med de produkter vi havde for 20 år siden. Det gør os til eksperter på vores tøj. Gennem den viden og ekspertise arbejder vi altid med at finjustere vores nuværende produkter, så de bliver endnu mere holdbare.

 

UDDANNELSE AF VORES FORHANDLERE


VI KLÆDER VORES FORHANDLERE ORDENTLIGT PÅ TIL AT KLÆDE VORES KUNDER RIGTIGT PÅ
Vi sørger for, at vores forhandlere har indgående kendskab til vores produkter. Vi afholder produkttræning for personalet hos vores forhandlere, og sætter produkttræning som et krav ved forhandling af udvalgte produkter. Det oplever vi som nødvendigt og ikke mindst værdifuldt for slutbrugeren af vores produkter.

 

KENDSKAB TIL BEHOV OG DEN KORREKTE STØRRELSE GIVER LÆNGST HOLDBARHED
Centralt er at give vores forhandlere evnerne til at forstå vores kunders behov og iføre dem den korrekte størrelse. Passer tøjet til kundens behov har det også en længere levetid, da produktet passer lige præcis til det formål, kunden ønsker at bruge det til. Korrekt størrelse er ligeledes afgørende. En for lille størrelse kan resultere i hurtigere slid, og en for stor størelse kan resultere i, at tøjet ikke udfører sin funktion.

 

KORREKT VEDLIGEHOLDELSE

ET FÆLLES ANSVAR FOR AT SIKRE KORREKT VEDLIGEHOLD
Udover at være klædt ordentlig på til fisketurene, er det også vigtigt, at fisketøjet er funktionsdygtigt i al den tid lystfiskeren bruger det. Det kræver korrekt vedligeholdelse. Udover at uddanne vores forhandlere i at give kyndig vejledning om vedligeholdelse, forsøger vi også at vejlede lystfiskerne i korrekt vedligehold af produkterne.

 

REPARATION FREMFOROMBYTNING VI TAGER STILLING TIL HVER ENKEL POTENTIEL REKLAMATION
Nogle gange oplever vores kunder, at et produkt har en fejl eller ikke lever op til dets funktion. I disse tilfælde forsøger vi at undersøge, hvorvidt fejlen ligger i produktet eller i brugen af produktet. Vi oplever ofte at kunne hjælpe vores kunder med korrekt brug af deres fisketøj, når de oplever problemer. Ved at tage os tid til det, undgår vi at lave en ombytning på et produkt, der rent faktisk fungerer, som det skal. På den måde undgår vi også at bruge unødvendige mængder af råstoffer og materialer, der er forbundet med produktionen af et stykke tøj.

 

REPARATION, REPERATION, REPARATION
Når der er tale om fejl på et stykke tøj, undersøger vi altid potentialet for reparation. I vores produktudviklingsfase tænker vi mulighederne for at reparerer ind i vores designvalg, og derfor kan fejl på vores tøj ofte repareres.

 

VI OPLEVER, AT VORES PROAKTIVITET VIRKER
Når et produkt ikke længere er reklamationsberettiget, oplever vi en efterspørgsel på reparation fra vores kunder, hvis deres tøj er gået i stykker. De er interesserede i at beholde deres nuværende produkt fremfor at købe nyt – fordi de har været glade for det. Det viser, at vores proaktive tilgang i forhold til at oplære lystfiskere i at vedligeholde tøjet korrekt virker. Det er med til at skabe en mere ansvarlig forbrugsfase.

 

REKLAMATIONSRATE PÅ 0,002% I 2020 FOR 15.742 SOLGTE PRODUKTER
37 reklamationer har vi behandlet i 2020. Knap halvdelen af dem blev repareret. Vores vandtætte jakker, Raptor og Barbarus, er blandt vores mest populære modeller, som udsættes for mest slitage og barsk vejr. Her har vi på tværs af generationer og gennem flere år haft en tilsvarende lav reklamationsrate. For eksempel er Raptor-jakken nu produceret i 35.000 eksemplarer og har en reklamationsgrad på under 0,05%.
De få reklamationer er en god indikator på, at vores indsats for at skabe en ansvarlig forbrugsfase virker.
Ligeledes er det en klar indikation på, at vores design- og materialevalg i sidste ende resulterer i et lavere aftryk, da vi producerer færre stykker tøj, og vores kunder forbruger mindre.

 

ANSVARLIG PRODUKTION

MED STOR PASSION ARBEJDER VI FOR AT GØRE VORES PRODUKTION SÅ ANSVARLIG SOM MULIGT GENNEM TRYGGE OG TILLIDSFULDE LEVERANDØRKÆDER OG FORNUFTIGE TRANSPORTVALG.

 

ANSVARLIG LEVERANDØRVALG

VI HÅNDPLUKKER VORES LEVERANDØRER UTROLIG NØJE
Generelt er vi kræsne med vores leverandører. De spiller en afgørende rolle i vores ansvarlige rejse. Derfor består vores leverandørkæde udelukkende af sociale og miljømæssige ansvarlige fabrikker, producenter og samarbejdspartnere.

 

EUROPÆISKE LEVERANDØRER ER HØJT PRIORITERET
Størstedelen af vores materialer er europæisk produceret. Det afspejler sig i prisen, men udgør for os det mest ansvarlige valg i forhold til at sikre en høj miljømæssig, social og kvalitetsmæssig standard - helt afgørende for vores forretning.

 

KONTROL OG TILLID BESKRIVER VORES ASIATISKE PRODUKTION
I Asien er de dygtige til producere tekniske beklædningsgenstande. Derfor bliver store dele af vores tøj fremstillet i Kina og Vietnam. Her har vi lange og tillidsfulde relationer med de fabrikker, vi samarbejder med. Vi er sikre på deres kvalitetsstandard, ekspertise og evner. Til at kontrollere forholdene på fabrikkerne har vi uddelegeret kontrolopgaven til en betroet partner Derudover har vi over en lang årrække etableret en god kommunikation med fabrikkerne i Asien. På den måde ved vi, at vores tøj fremstilles under social- og miljømæssige ansvarlige forhold.

 

EUROPÆISK PRODUKTION NÅR VI KAN
Når vi har mulighed for det, vælger vi at producere vores tøj i Europa. Det gælder, når vores metervare produceres i Europa. I disse tilfælde produceres hele produktet i Europa, da vi her ser en unik mulighed for at spare turen til og fra Asien.
Vores europæiske produktion foregår i Polen, og det er blandt andet her vores vandtætte jakke, Tsuba3, bliver produceret.

 

VORES FORRETNING ER BYGGET PÅ LANGE RELATIONER
Vores ansvarlige rejse kunne ikke være foruden lange og tætte relationer med vores leverandører og samarbejdspartnere. De er fuld informeret om vores værdier, standarder samt forventninger til dem. På den måde møder vi ikke forhindringer i at få skabt lige præcis det produkt vi ønsker, og derudover har vi en klar indsigt i, hvilke forhold vores materialer og tøj fremstilles under.


ANSVARLIGE TRANSPORTVALG

VI FORSØGER AT VÆLGE DE MEST MILJØVENLIGE TRANSPORTFORMER, SAMT AT TRANSPORTERE EFFEKTIVT MED FYLDTE LASTBILER ELLER CONTAINERE.TRANSPORTVEJEN FOR VORES TØJ
Da vores materialer primært er europæisk produceret og størstedelen af vores produktion foregår i Kina og Vietnam, har vores tøj en længere transportvej før det ender i butikkerne. I den ideelle verden ville vi geografisk samle alle vores produktioner yderligere, men der ligger mange ansvarlige tanker bag vores valg.
Først og fremmest prioriterer vieuropæiske underleverandører, da vi her kan holde øje med, at vores materialer bliver produceret under ordentlige forhold, der lever op til de europæiske standarder. Derudover vælger vi europæiske materialer for at sikre den gode kvalitet, som i sidste ende giver et mere holdbart produkt.
På baggrund af disse valg skal vores tøj oftest fra Europa til Kina og tilbage til Danmark. Vi ved, at vores valg af europæiske underleverandører giver et større aftryk i transport end asiatiske underleverandører. Derfor forsøger vi altid at træffe de mest ansvarlige transportvalg. Så ofte vi kan transporteres vores tøj med skib fra Kina til Europa. I nogle tilfælde vælger vi fly, hvis der er tale om mindre pakker, som vi ikke kan få ombord på et skib.

 

VORES LOKALE TRANSPORTVALG
Lokalt bestræber vi os på at træffe de mest bæredygtige transportvalg. Senest har vi flyttet noget af vores fragt over til DHL - et transportfirma med grønne ambitioner, som vi kan spejle os i. Udover at have stor fokus på at mindske deres CO2 udledning, viser de også stor innovation gennem deres indkøb af elektriske flyvemaskiner og eksperimentering med dronelevering. Deres grønne profil er med til at give os et ønske om at flytte størstedelen af vores læs over til dem på sigt.LOKALE REPARATIONER
Når der opstår et behov for reparationer af et købt stykke tøj, opfordrer vi i mange tilfælde vores forhandlerne til at få det repareret lokalt. Det er oftest muligt i forbindelse med simple reparationer, og giver en transportbesparelse, da vi på den måde undgår at transportere en meget lille pakke til københavn og tilbage til forhandleren igen.

 

TRANSPORT FORDELT PÅ TRANSPORTFORMER
Fordelingen af vores transport i 2020 for fragten af 15742 solgte enheder.
Skib: 87,3 %
Tog: 0 %*
Lastbil: 10,5 %
Fly: 2,2 %


*Vi har ikke brugt togtransport - endnu! Fremadrettet vil vi gerne flytte mere af vores fragt fra flytransporten over i togene. Indtil nu har vi anvendt fly til at transportere mindre kasser, som vi ikke kunne få ombord på et skib. Det vil vi i fremtiden gøre via tog i stedet, da denne transportform ligeledes kan fragte mindre pakker oversøs. Da togtransporten afgiver et mindre CO2 aftryk end fly giver det mening for os at flytte størstedelen af vores fragt fra fly og over i togene.


GENANVENDELSE OG GENBRUG

VI FORSØGER AT ARBEJDE MED GENBRUG OG GENANVENDELIGHED ALLE DE STEDER, VI KAN. DER, HVOR VI ER BEDST, ER PÅ VORES BUTIKSINTERIØR OG EMBALLAGE.

 

GENANVENDELIGE BUTIKSMATERIALER

VORES TØJ HÆNGER PÅ PAP, AFLAGTE RØR OG BILDÆK
Vi vil sende et klart signal om vores bæredygtige tankegang gennem alt, vi gør.
Det gælder også vores tilstedeværelse ude i butikkerne. Her vil vores kunder møde stativer lavet af genanvendte rør, som sidder i fødder bestående af aflagte dæk.
Derudover er de fleste af vores bøjler lavet af genanvendt pap. På den måde sparer vi på naturens ressourcer. Dels ved at genanvende materialer, og dels ved at genbruge vores stativer, som er en fleksibel løsning, vi kan få til at passe ind.
 

GENBRUG AF EMBALLAGE

EFFEKTIV UDNYTTELSE AF GENBRUGT EMBALLAGE
Vi arbejder ihærdigt med at mindske vores emballageforbrug så meget som muligt. Det gør vi delvist ved at genanvende vores robuste papkasser, som vi selv har defineret fremstillingen af, for at sikre, at de kan genbruges igen og igen til trods for megen brug. Derudover forsøger vi at pakke flest mulige produkter i en kasse ved blandt andet at komprimere plastposer, samt lave større papkasser, der passer til vores produkter. Senest har vi også afskaffet brugen af emballage til vores undertøjsprodukter, da indpakningen ikke gav nogen værdi for hverken forhandlere eller kunder.

FN’S VERDENSMÅL

GENNEM VORES ANSVARLIGE ARBEJDE FORSØGER VI AT BIDRAGE TIL FN’S VERDENSMÅL FOR BÆREDYGTIG UDVIKLING. SÆRLIGT FOKUSERER VI PÅ TRE MÅL, HVOR VI SER, AT VORES VALG OG MÅDE AT KØRE FORRETNING PÅ KAN GØRE EN FORSKEL.


Mål 6:
Delmål 6.3: Reducering af forurening i vores vand samt øge genanvendelse og sikker genbrug.
Vores mål: Arbejde mere med genanvendelige materialer, når det ikke påvirker produktets levetid. Sikre ansvarlig afskaffelse af reklamationer.


Mål 12:
Delmål 12.2: Bæredygtig forvaltning og effektiv udnyttelse af naturressourcer.
Vores mål: Fortsat at forlænge holdbarheden på vores tøj og øge mulighederne for reparation.


Mål 13:
Delmål 13.2: Tiltag mod klimaforandringer skal integreres i nationale politikker, strategier og planlægning.
Vores mål: At nedsætte CO2-aftrykket ved hjemtagelse af produkter gennem øget produktion i nærområdet og ansvarlige valg af transportformer.