Svenske brakvandsgedder

Oprettet d.

Svenske brakvandsgedder

Vi har modtaget følgende beretning fra Martin Christensen og Henrik Bay, som netop er vendt tilbage fra en weekend efter gedder på den svenske sydkyst.

Normalt forbinder man den svenske sydkyst med havørreder, men under overfladen findes der også andre arter, som det er værd at fiske efter. En af dem er gedden, som tidligere blev fanget i både store størrelser og mængder.

Nu er den svenske brakvandsgedde atter i fremgang, og der bliver i disse år gjort flere tiltag for at forbedre dens levevilkår. Derfor tog jeg og nogle af mine venner i den forgangne weekend til den svenske sydkyst for at finde ud af, hvor langt fremme geddebestanden var på den svenske sydkyst. Vi blev ikke skuffet, men der skulle virkelig kæmpes for at få gedderne til at hugge.

Således havde en mine venner på en formiddag hele 19 gedder, som fulgte efter hans forskellige kunstagn helt ind under land uden, at der var en eneste af dem, der huggede. Dette billede prægede store dele af weekenden. Der var godt med gedder, men de var virkelig svære at få til at hugge på kunstagn i det klare vand og meget stille vejr.

Dog viste det sig at forholde sig noget anderledes med store flashfluer. I løbet af weekenden fangede vi knap 20 gedder op til godt 90 cm. 15 af dem blev taget på store flashfluer, mens de resterende blev fanget på pig shad og real eel, slutter Henrik sin beretning af med.

 

På turen testede Martin Christensen desuden den nye WS7 vadejakke, og den levede til fulde op til hans forventninger.
 
Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar