Malthe Ryge

Hvad er dit favoritfiskeri?

Generelt elsker jeg bare at fiske, om det er store eller små fisk, sølvfarvede eller mørkegrønne. Jeg er meget varieret i mit fiskeri, og hver fiskeart har sin sæson. På de hjemlige breddegrader fylder rovfiskene meget, primært i de kolde måneder, og her er mit favorit fiskeri klart det lette jigfiskeri efter aborrer. I kontrast til dette kommer det tunge kastefiskeri efter store gedder. I foråret bliver der brugt en del tid på nordsøen, hvor det primært er medefiskeriet efter havkatte og store langer der trækker. Medefiskeriet efter søernes fredfisk har også en særlig plads i mit hjerte og dertil bliver det til en del natteroderi efter karper. Kystfiskeriet efter havørred kommer vi ikke udenom, og det bliver til en del timer langs Djurslands kyster. Udlandsfiskeri fylder meget i mit liv, og her er det særligt Canada der trækker. Har besøgt landet årligt igennem de sidste ti år, for at dyste med stør, stillehavslaks og ikke mindst de stærke og underfundige Steelheads. Fluefiskeri efter Steelheads er helt unikt og stærkt vanedannende og når man først engang har mærket suget, er man hooked.

Hvilke Geoff Anderson-produkter har du testet?

Gennem årene har jeg haft glæden af at bruge WS jakken, Inxula, Dozer jakken, Jabba2 fleece, Otara undertøj, Urus5 og Zoon4 bukser, Wakazaki jakken, Hoody samt de fleste dele fra Merino serien. Alle produkterne har været en fornøjelse at fiske i, og jeg har aldrig haft et stykke Geoff Anderson tøj der har skuffet mig.
 

I hvilke fiskesituationer har beklædningen gjort en forskel?

Funktionaliteten og kvaliteten i produkterne er udslagsgivende. Særligt på lange kolde vinterdage i båden, hvor der ikke er mulighed for at bevæge sig meget. Her er det essentielt at være klædt varmt på, så man kan bevare koncentrationen og fiske effektivt. Sidste år var jeg i december på geddesats på en af de større søer, efter to resultatløse timer, rullede en voldsom front indover søen, med kraftige vindstød og sludsne i store mængder. Hvis jeg ikke havde været klædt godt på, havde det helt sikkert været slutningen på turen, men Dozer jakke og Urus bukser + gode inder og mellem lag, reddede dagen. Da fronten var drevet over, kom solen frem og jeg oplevede et par helt fantastiske timer med tre fisk over meteren kronet med en ny PB på 119 cm. 

 

Hvorfor valgte du Geoff Anderson?

Kompromisløs kvalitet, miljøvenlig profil og funktionelt design som samtidigt endda ser godt ud. At Geoff Anderson er dansk ser jeg også som et kæmpe plus.

 

Hvad er dit favoritprodukt fra Geoff Anderson? Og hvorfor?

Det er svært at fremhæve et enkelt produkt. Urus buksen er klart det bedste par bukser jeg har eget, både til vinterfiskeriet fra båd men også til de kølige forårsaftener med medegrejet. 
Inxula overall er uovertruffen til det opsøgende fiskeri i canadas små coastal floder, hvor der ofte skal vandres meget i hårdt terræn og derefter vades i de kolde gletcher strømme. Ligeledes er de uundværlige til de lange kolde dage på kysten.
Bliver også nød til at fremhæve min Hoody2. Det er den bedste hættetrøje nogensinde, og jeg bor nærmest i den størstedelen af året. At den er lydløs og godt camoufleret gør den også perfekt til forårets bukkejagt.

 

Hvilke egenskaber skal dit fisketøj have?

Vandtæt og åndbart samtidigt med at jeg kan holde varmen i det uden at det går ud over bevægeligheden. Flere lags princippet gør det nemt at holde optimal temperatur en hel fiskedag igennem. At tøjet er stort set umuligt at slide i stykker er også et kæmpe plus.

Bonusinfo

Freelance journalist i bladet Sportsfiskeren
 Bruger gerne en måned om året ved de Canadiske floder
 Har arbejdet med tropiske akvariefisk i små 15 år
 Har et mål om at fange minimum en ny fiskeart hvert år

 

Følg med i Malthes lystfiskerliv

 Instagram
 Facebook