5 tips til kolde vintergedder

5 tips til kolde vintergedder


 

 

Vintertid er rovfisketid, i hvert fald i min kalender. Fiskene er i topkondition og hvis man vil fange en ægte trofæfisk er det i de kolde måneder forsøget skal gøres.
 

 1. Find maden, find fiskene. I modsætning til sommerfiskeriet, hvor fiskene ofte er spredt ud over hele søen, står de meget mere koncentreret i vintermånederne. Byttefiskene samler sig i store stimer, når grøden forsvinder, og hvis du finder en stime byttefisk, er der altid gedder i nærheden.
   
 2. Fisk dybt og langsomtSøg efter både byttefisk og gedder i søernes dybere partier. En stor, langsomt-fisket agn er tit det, der skal til. Særligt har store, langsomt-vuggende gummiagn, gerne med curlytail, en stor fordel i de kolde måneder.
   
 3. Hidsige farver. Når vandet bliver koldt skal gedden sommetider provokeres til hug. Her kan hidsige, unaturlige farver på agnen tit gøre en forskel – klassisk kombination som rød/hvid kan være det rene gift i vintermånederne.
   
 4. Død agn på bunden. Man kommer ikke udenom det, død agn på bunden er bare nr 1, hvis du for alvor vil satse på en rigtig stor gedde. Ventetiden kan være lang i kulden, men belønningen kan være tilsvarende stor.
   
 5. Pas på fiskene, særligt i frostvejr. Uanset hvornår du fisker gedder, skal du selvfølgelig passe godt på dem. Husk det rette værktøj, minimer fight og håndtering og hav gedden så lidt fri af vandet som muligt. Når frosten sætter ind, er du ekstra påpasselig med alle disse ting. Slimlag og særligt øjne kan hurtigt skades af frosten.

 

Af Malthe Ryge

Oprettet d.


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar

Daisycon Affiliate Marketing