5 tips til vinteraborrer

Oprettet d.

5 tips til vinteraborrer


 

 

Slutningen af vinteren og det tidlige forår er absolut topsæson hvis du skal satse på en ægte trofæ aborre i top kondition. Fiskene har brugt hele vinteren på at æde, og med den nært forestående gydesæson er de på deres maximale vægt.
Her er mine fem bedste tips til dig der satse på en rogntung matas fisk:

 

  1. Find fiskene - jeg bruger mere tid på at lede efter fiskene når jeg er på søen, end jeg gør på det reelle fiskeri. Aborrer er vanedyr, og findes ofte på de samme pladser år efter år, hvis forholdene er til det. Ekkoloddet er helt essentielt i mit fiskeri, særligt sidescan funktionen giver mig mange fisk i båden. I det kolde vand finder jeg oftest de store aborrer i søernes dybere partier, særligt omkring skrænter og plateauer.
     
  2. Find maden - find rovfiskene. I det kolde, klare vintervand har byttefiskene begrænsede muligheder for at skjule sig, hvorfor de oftest findes i store stimer - primært i de dybere partier af søerne.
    Hvis du finder en stime byttefisk kan du være sikker på at rovfiskene er i området.
     
  3. Find de store fisk - Aborrer går altid i stimer og oftest består stimerne af fisk i samme størrelse. Jeg sejler ofte videre fra godt fiskeri, hvis fiskene ikke har den størrelse jeg ønsker. Med lidt øvelse kan man forholdsvis sikkert bestemme størrelsen på fiskene man ser på skærmen. En tommelfinger regel er at jo større aborrerne er, des mindre flokke går de i - hvis vi snakker helt grove specimen fisk finder jeg dem tit i små grupper på 3-10 individer. Hvis man først får kroget en fisk i stimen, kan man sommetider opleve at resten af stimen går i en slags blodrus og aggressivt følger den krogede fisk helt op til bådsiden - i disse situationer er det med fiske hurtigt og effektivt, ofte kan man blive belønnet med flere trofæfisk på kort tid.
     
  4. Fisk efter vejrforholdene - Aborrer er lunefulde og meget let påvirkelige af vejret, især af lufttrykket som kan have stor indvirkning på hvor i vandsøjlen du finder fiskene og ikke mindst på deres appetit. Uanset forholdene kan du altid lokke en aborre til hug, det gælder bare om at fiske på den rigtige måde. Hvis fiskene er helt oppe at køre i stabilt højtryksvejr jager de nær overfladen, og så duer det altså ikke at fiske mikroskopiske agn på bunden. Variation er vejen frem, skift agn, teknik og fiskedybde indtil du har fundet det der virker på dagen.
     
  5. Dropshot - Man kommer ikke udenom det, dropshot teknikken er en af mine absolut yndlingsmetoder til aborrefiskeriet, særligt på de svære dage.
    Med denne opsætning kan du få din agn til at twitche uroligt med minimale bevægelser, du kan holde agnen på det samme spot imens den hopper forførende, du kan fiske i grøde og mellem snags og så kroger rigget super.

 

Af Malthe Ryge

 

De tre bedste rigs til aborrefiskeri

 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar