Morten Svarer

Hvad er dit favoritfiskeri?
Engang ville jeg kategorisere mig som kystfisker, men der er sket meget de sidste par år. Nu fisker jeg efter alt, men ender nok mest I kategorien, som specimenfisker med stort S. Dermed ikke sagt, at det kun er fisk i ferskvand som interesserer mig. Kysten besøges også med jævne mellemrum og jeg siger sjældent nej til en tur på ”det gule rev”.
Jeg er ikke typen som har ét bestemt favoritfiskeri. Jeg fisker alt når det er i sæson. For mig er det når fisken er størst, som ofte er lige op til legen. Med andre ord, så elsker jeg at fiske efter alt – så længe det er STORT for sin art. Det har sine fordele at fiske så forskellige arter som jeg gør. Når man bor i et land som Danmark, med varierende vejrforhold, er det en fordel at fiske efter forskellige arter. På den måde er der altid gode vejrforhold til en fisketur.

 

Hvilke Geoff Anderson-produkter har du testet?

Jeg har været så heldig at have testet det meste. Lad os starte med inderste lag: Der har jeg haft fornøjelsen af at bruge Otara merinould sættet. Dette har ofte været i kombination med mellemlagene Inxula eller Thermal mens yderskallen har været Urus, Tsuba samt Dozer. Denne 3-trins-raket af lag virker for mig gennem hele vinteren, foråret og efteråret. Hvis det er piv-koldt og stillesiddende fiskeri fra båd, har jeg også taget DozerLiner-vesten i brug. Til trods for mine 3-4 lag tøj har jeg stadig fuld bevægelsesfrihed, hvilket jeg finder vigtigt.
Når det sene forår nærmer sig og de tidlige sommermorgner bliver brugt i jagten på en af de helt rogntunge suder i mosen har duggen ofte lagt sig på vej til og fra vandet. Her er det godt Geoff Anderson har designet de geniale Zoon bukser som er vandtætte men stadig fint åndbare til når varmen kommer lidt op af dagen. Til en hurtig fyraftenstur i åen kan de også varmt anbefales.
Et par Yum-bukser tager jeg i brug, når rudskaller og rimter jages i overfladen på de varme sommerdage, de tørre hurtigt hvis der skulle komme en byge forbi. 


I hvilke fiskesituationer har beklædningen gjort en forskel?
Jeg husker stadig en tur efter gråskaller tilbage i december 2015, hvor jeg havde siddet i tre timer uden et eneste nap. Pludselig kommer der en massiv front rullende ind med kraftige vindstød, og regnen væltede ned. Havde jeg ikke været klædt ordentligt på, var jeg formentlig smuttet hjem og havde efterfølgende ikke slået min egen rekord for gråskalle. For netop som fronten var aftaget, kom der en massiv stime ind med store ”grå”, og jeg havde tre kvarters absurd fedt fiskeri med flere fisk lige omkring kiloet.

Hvorfor valgte du Geoff Anderson?
Personligt har jeg valgt det på grund af det dynamiske og fede design med masser af features og sublime kvalitet. At det samtidig produceres på en grøn og miljøvenlig måde, er jeg KÆMPE fan af. Desuden synes jeg, det er fedt, at flere produkter sagtens kan bruges som hverdagstøj. Det skal også tilføjes at det er fedt det samtidig også er dansk.

Hvad er dit favoritprodukt fra Geoff Anderson? Og hvorfor?
Det er svært at svare på, og jeg kan bestemt ikke kun komme med ét produkt. Det skal tages som en helhed. Men pasformen, åndbarheden og vandtætheden i Urus bukserne, Dozer jakken og selvfølgelig Tsuba jakken er noget af det bedste, jeg har prøvet.
 

Hvilke egenskaber skal dit fiskebeklædningen have?
Jeg vægter kvalitet og funktionalitet meget højt, men jeg vil også indrømme, at jeg gerne vil se bare lidt smart ud. Det hele, synes jeg, man finder ved Geoff Anderson.


Bonusinfo om Morten Svarer

Freelance journalist i bladet Sportsfiskeren
 Instruktør i Danmarks Sportsfiskerforbund
 Har aldrig bananer med på fisketur
 Har egen ormegård
 Er ”mokkalover”
 Elsker caps og huer

Følg med i Morten Svareres lystfiskerliv

Facebook
I
nstagram

Daisycon Affiliate Marketing