Shelterturen der gik i vasken, og alligevel ikke

Oprettet d.

Shelterturen der gik i vasken, og alligevel ikke

Da min kæreste skulle arbejde i weekenden, besluttede jeg mig for at tage en sheltertur på Møn. Vejret så godt ud og indikerede, at der var gode chancer for fisk om natten, og langt ud på morgenen. Jeg pakkede derfor bilen og tjekkede op på vejret flere gange i løbet af dagen - alt så stabilt ud

Jeg kørte først til den shelter, der lå nærmest fiskespottet, men det var mere end fuld booket, da der ud over at være optaget i begge shelters, var slået syv telte op. Tiden gik, og jeg vidste, at det bedste fiskeri var begyndt, så jeg kørte til spottet, hvor jeg kunne udtænke en ny plan for overnatning. Velankommet kunne jeg se, at der var perfekt farvet og faldende vand, pålandsvind, og et stort tykt strømbælte som netop ramte revet. Det gjorde, at jeg Glemte ALT om overnatning og skyndte mig ud til revet, fordi jeg vidste, at strømbæltet ville stoppe inden for den næste time.

Ørreder i strømbæltet
Jeg startede med et par korte kast ud over revet fra stranden, og vadede derefter ud til ”min” sten og lagde første kast ud over revets dybe ende. Tre omdrejninger på hjulet skulle der til, og den første fisk huggede kontant. Den fløj ud af vandet 3 gange før den blev nettet. 2 kg smuk havørred i sommerdragt og turen var som sådan allerede hjemme. Flere fisk fulgte efter og lavede store hvirvler, når jeg trak Henrys søm på 10 cm og 22 gram i sølv op af vandet. Mit Stella-hjul var til reparation, og jeg havde derfor købt et nyt reservehjul, hvor jeg lige skulle lære at sænke farten en smule - så huggede fiskene! Jeg mistede to mere og fik en fin farvet fyr på 55 cm som blev genudsat.

jeg skulle lige lære at sænke farten en smule - så huggede fiskene!Vejrændring inden sengetid
Strømbæltet stoppede, og det samme gjorde fiskenes aktivitet. Jeg gik i land og lod revet få fred. Strømbæltet skulle nemlig komme igen omkring kl.21. Det skete ikke, men i stedet kom tunge skyer ind og vinden drejede i den forkerte retning, Jeg måtte gå op til bilen for at få mobilsignal og ringede til en lokal fisker for at få den nyeste vejropdatering. Det lød ikke for godt. En overnatning under åben himmel var udelukket. Jeg valgte derfor at køre til Madses Klint og prøve at se, om der også var optaget der. Det var der, og nu stod regnen ned i stride strømme. Jeg valgte derfor at køre hjem til en hurtig overnatning.

 

vinden var drejet tilbage igen, og der var nu var lækkert farvet vand over hele kysten. Det så meget giftigt ud


Mange fisk i det farvede vand
Efter 5 timers søvn var det af sted igen. Velankommet til spottet igen, kunne jeg se, at vinden var drejet tilbage igen, og der var nu var lækkert farvet vand over hele kysten. Det så meget giftigt ud, men desværre var der ingen strøm. Jeg fiskede omkring spottet på forskellige rev, imens jeg håbede på at strømbæltet snart ville starte igen. En del springene fisk viste sig i løbet af dagen, men de ville intet. Kl.18:30 startede et svagt strømbælte som stille og roligt tog til. Jeg stod og ventede en lille halv time, til det så helt perfekt ud. I tredje kast fik jeg en fin farvet 50 cm fisk som hurtigt blev genudsat. Herefter smed jeg to fisk på 50+ cm, samt en målsfisk. Endnu en fisk huggede på den forsølvede Bornholmerpil i 28 g, og det føltes som en bedre fisk. Den fulgte fint med ind, indtil den så mig. Så tog fanden ved den. Efter flere gode udløb og 4 springture blev den nettet. Kun 60 cm, men hele 3 kg. Og hvilken fisk, ikke den største, men uden tvivl den smukkeste havørred, jeg har fanget i år. Strømmen døde og det samme gjorde fiskeriet og jeg stoppede. Træt og mæt af oplevelser fra endnu en god kysttur. Sheltertur blev det ikke til, men jeg fandt heldigvis fiskene alligevel.

Af Rasmus Ditlefsen

Sensommerørred. Mange af sensommerørrederne begynder at tage farve, men er stadig bomstærke fightere.


Genudsætter. En af Rasmus' fede sensommerørreder, som røg retur.


Præmiefisken. Mange timers hårdt slid gav til sidst pote i form af denne skønne havørred på 3 kg og kun 60cm


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar